Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΟΡΕΙΝΗ ΙΠΠΑΣΙΑ 


Περιγραφή Δραστηριότητας

Στη σημερινή εποχή, με τον κόσμο να ζει στις πόλεις και την επικοινωνία του να γίνεται κυρίως με μηχανήματα και συσκευές, ο άνθρωπος έχει χάσει την αίσθηση της ισορροπίας που του προσφέρει η φύση. Για να γίνει κάτι πατάμε ένα κουμπί, απαιτούμε όλοι να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις εντολές μας, θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο.
Σε ήσυχα μονοπάτια, μακριά από την δημοσιότητα και την κίνηση, μακριά από το κοινό που χειροκροτεί, αλλά όμως και τόσο κοντά στο άλογο και την φύση, όσο πιο κοντά είναι δυνατό. 

Αυτή είναι η ιππασία.

Η επαφή με το άλογο βοηθά να βρεθεί ξανά αυτή ακριβώς η ισορροπία με τη φύση μας.
Η επιτυχημένη επαφή με τα άλογα είναι ένα από τα καλύτερα μαθήματα ζωής που μπορούμε να πάρουμε, όχι μόνο επειδή καταφέρνουμε να συνδεθούμε με μια τόσο θαυμαστή μορφή ζωής, αλλά και επειδή στο τέλος, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Θέλησή μας είναι:
  1. Να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας τη γνώση, για την εξέλιξη και την ιστορία του αλόγου. 
  2. Να έρθει σε επαφή με το άλογο και να μάθει να επικοινωνεί .
  3. Να αναπτύξει το αθλητικό πνεύμα του.
  4. Να μάθει να αγαπά και να σέβεται το περιβάλλον που ζει.
  5. Να αδράξει την ευκαιρία από τη φυσική παρουσία του αλόγου και να χαμηλώσει το επίπεδο του στρες, που όλοι μας έχουμε από τη ζωή στις πόλεις.
Ιππικές διαδρομές συνδυασμένες με ξενάγηση και γνωριμία με το περιβάλλον, καθώς και παρατήρηση της υπέροχης χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, φωτογραφία και μαγειρική στην ύπαιθρο για τους φίλους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: